2015. április 3., péntek

Sima nyomdázás vs stamping decals

Sziasztok!

Ismételten nyomdázási gyakorlásaimat mutatom be. Nem titkolom, hogy nekem nem ment elsőre a nyomdázás. Viszont elhatároztam, hogy megtanulom ezen módját a körömdíszítésnek. Mivel a Born Pretty Store igencsak nyomatja a palettáit, ezért én is kaptam hármat a webshoptól.
Én eddig mindig a stamping decal technikát alkalmaztam, ugyanis a sima módszer nem akart összejönni. Tegnap viszont rávettem magam, hogy próbálkozzak a sima nyomdázással is, így született meg a mai bejegyzés, amelyben összehasonlítom a két módot. A mutató- és a középső ujjamon láthatjátok a matricás verziót, a másik kettőn a rendeset.


Számomra a matricás megoldás sokkal jobban tetszik. Precízebb, az egész minta szebb, nem hiányos, és ami a legjobban tetszik benne: könnyebben el tudom helyezni a mintát.
A sima nyomdázás a kicsit nagyobb erőkifejtés hatására szétterült, elnyúlt, emellett középre sem sikeredett és elég hiányos lett.


Sajnálom, hogy a stamping decal technika kicsit időigényesebb, de a folyamat felgyorsítható, ha egynél több nyomdapárnánk van.  Számomra ez nem idegesítő, hiszen alapból is csak akkor állok le nyomdázni, ha több időm van (= legtöbbször péntek este). Nekem ez vált be eddig jobban, ez fekszik jobban kézre. Ez nem azt jelenti, hogy nem fogok többet próbálkozni a sima verzióval, de azt végképp csak akkor fogok megtenni, ha naaaagyon sok időm lesz.
A nyomdalak egyébként a Moyra ezüst holo lakkja, amely már most kedvenc, nem is értem, miért vártam eddig a megvételével.


A lemez egyébként nagyon tetszik, a minták szépek nagyok és részletesek. Ez a minta, amit most használtam és még egy, egy pávatollas a kedvencem. 



Eveline Cosmetics 8w1 Total Action
Golden Rose Rich Color 121
Moyra Holographic No.: 251
Seche Vite Fast Dry Top Coat

Ti milyen technikával nyomdáztak?

12 megjegyzés:

  1. Mindkettő :)
    Én akkor használok decals megoldást,ha középre akarom illeszteni a körmömön a mintát.Amúgy meg simán nyomdázok :)
    Nem mellesleg nagyon szép a manikűröd!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Ági a kommented. :)
      Igen, a legjobb, hogy középre ehet igazítani. :)
      Köszi ezt is, nagyon örülök, hogy tetszik neked. :)

      Törlés
  2. Szép lett :) Én még csak a sima nyomdázást próbáltam, de mióta láttam, hogy amúgy is lehet, fel van véve a listámra, jó is, hogy most írtál róla, szerintem megpróbálkozok vele jövő héten :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hajrá, hajrá, várom, hogy milyen szépet alkotsz. :)

      Törlés
  3. Szép lett :) Nyomdapárnától is függ meg festéktől is az eredmény. Én a MoYou lemezhez MoYous nyomdázót, a BPS-os lemezhez meg a BPS-os nyomdázót használom, úgy mindig sikerül a minta. A Moyra lakkok mind beváltak nyomdázáshoz, de a holosak inkább csak a vonalas mintákhoz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon köszi, Audrey, hogy ezeket leírtad! :) Akkor majd így kombinálom a nyomda-nyomdapárna párosokat. :)

      Törlés
  4. Csini lett a manikűr. :)
    Ó engem rettenetesen fel tud idegesíteni a stamping decals. :D Direkt rendeltem négy párnát e-bayről, hogy gyorsabban menjen, de nem jók hozzá, túl kemények... :/ Viszont a sima nyomdázás már megy, mint a karikacsapás, ha épp nem kísérletezem (vagy vagyok rettenetes formában), ezért is szeretem, annyira, mert gyorsan készen van. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Imádom a nyomdás manikűrjeidet, Timi!!! Annyira profi vagy. :)

      Törlés
  5. nagyon jó lett :) én simán szoktam nyomdázni, mert a seche vite nagyon keményre szárad, és azzal nem sikerül olyan szépre, de amint lesz másik fedőlakkom is, majd kipróbálom azzal is :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :)
      Nekem is a SV kőkeményre szárad, ezért is használok egy Rimmel lakkot a matricák gyártásához. :))

      Törlés
  6. Nekem sem ment jól eleinte a nyomdázás, egy időre félre is tettem a lemezeimet. Aztán rájöttem, hogy túl kemény a párnám és azért nem megy a dolog, így amióta megérkezett a puhább párnám, sokkal jobban megy.
    A sima nyomdázás gyorsabb, ezért azt gyakrabban alkalmazom, de szeretem a stamping decallt is :)
    Nagyon szép lett a manikűröd! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi PAncsi. :)
      Nekem is gyorsabban megy a sima nyomdázás, de tudod, azzal nem megy olyan gyorsan és szép sem lesz még. De gyakorlok és majd én is belejövök. :)
      El sem tudom hinni, hogy Neked nem ment a nyomdázás, hiszen olyan profi vagy ma már. :)

      Törlés