2016. február 17., szerda

Átlátszó nyomdák bűvkörében

Sziasztok!

Még 2015-ben ütötte fel fejét a körmös világban az átlátszó nyomda fogalma. Először csak a Clear Jelly Stamper hivatalos oldaláról lehetett hozzájutni, de mint mindennek, ennek is lett egy olcsóbb változata.
Én megkaptam a BPS-tól tesztelésre és mivel jókat olvastam róla, ezért megrendeltem magamnak még hármat. Megérte?



Kinézetükben csak az különbözteti meg őket, hogy az első körben érkezett terméken nincsen rajta a BPS logója, míg a 3-as csomagban érkezetteken már rajta van. Kis zacskókban érkeznek és azt ajánlom, hogy ebben is tartsátok őket, mert nagyon sérülékeny a fejük! Érkezik mindegyikhez egy színben hozzá passzoló lehúzó is, de én ezeket ki sem próbáltam, ugyanis kaptam egy nagyon jó lehúzópárost, amik tökéleten működnek.



Átlátszó nyomdához átlátszó lehúzó dukál, nem igaz? :D Viccet félretéve, ezek a kis kártyák nagyon jól működnek. Vékonyak, hajlékonyak, szépen leszedik a felesleges lakkot, sokkal jobban, mint az eddig általam használt régi klubkártyák. 
Képes beszámoló a használatról:




És hogy hogyan működik élesben? Ezek a leírások most csak az első körben érkezett párnáról lesznek. Amikor kértem tesztelésre, akkor gyorsan beszereztem egy MoYou Holy Shapes lemezt (04), gondoltam: dobjuk bele  a mély vízbe! Számomra ezeknek az átlátszó nyomdák egyértelműen azért van létjogosultságuk, mert pontosítani tudjuk a felhelyezését a szabályos, egyenes vonalaknak.
Ezt a mintát csak a kép kedvéért vettem fel a párnával, az első minta, ami felkerült a körmeimre, azt ebben a bejegyzésben láthatjátok. 


Már a bejegyzésben is említettem, hogy csak a bal kezemre helyeztem fel az átlátszó nyomdával, a jobb kezemre már a MoYou Marshmallow nyomdájával raktam fel. Egyszerűen képtelen voltam felvenni a mintát! Hol az egyik fele nem jött fel, hol a csík ugyan feltapadt a párnára, de a körmeimre már nem tapadt át, de volt olyan is, amikor fel sem tudta venni. Szóval nagyon rossz volt az első élmény, de nem adtam fel, tovább próbálkoztam. 


Gyors manikűr volt ez, egy csajos este kiegészítője. A nagyujjamra, a mutató- és a kisujjamra a MoYou Marshmallow nyomdával vittem fel a mintákat, a középső és a gyűrűsujjamnál viszont ismét bevetésre került az átlátszó nyomda. Felvettem a mintát, celluxszal eltávolítottam a felesleges Martinis poharakat, csak középen maradt egy, amit fel kellett helyezni középre, ami szerencsére sikerült is! 


A nyomdapárna puhaságában azonban van eltérés, legalábbis én így tapasztaltam. A legkeményebb első csomagbeli lila, utána a rózsaszín, a második csomagban lapuló lila és végül a legpuhább az átlátszó hengerű. A fenti képen csak próbálgattam a nyomdákat, a körmeimre nem kerültek azok a minták, amiket egy Moyra holoval csináltam. A palettát megtartottam, a lakkot lecseréltem egy Mundo de Unas nyomdalakkra (Reddish), hogy semmit se bízzak a véletlenre!

 (Mutató: első lila, középső: rózsaszín, gyűrűs: második lila, kisujj: átlátszó)

Amit ajánlok: a palettáról ne rányomva szedjétek fel a mintát, hanem görgetve. Én ha nyomva szedtem fel, akkor hiányos maradt a minta, ha görgettem, akkor szépen feljött a legkisebb vonal is. A körömre viszont ne görgetve vigyétek fel, hanem nyomjátok rá. A fenti képen a keménységi sorrendben láthatjátok a felvitt mintákat. 

(Mutató: első lila, középső: rózsaszín, gyűrűs: második lila, kisujj: átlátszó)

Amint láthatjátok, mindegyik párnával szépen lehet nyomdázni. A kezdeti sikertelenségnek az lehetett az oka, hogy nem tudtam, hogy hogyan bánjak velük, rá kellett jönnöm, hogy hogyan működnek, hogy mik a trükkjeik. Mostanra már mindegyiket megszerettem és azt mondom, hogyha nektek sem megy elsőre, ne csüggedjetek, ne adjátok fel, csak gyakoroljatok és esetleg próbáljátok ki ti is a trükköket, amit fent írtam. :)


Tisztítani én szöszleszedő hengerrel szoktam, lakklemosóval nem is próbálkoztam, nehogy megmarja a felületét. Ha nincs ilyen hengeretek, akkor a cellux is tökéletes erre a célra. 



Ti hogy álltok az átlátszó nyomdákkal? Beszereztetek már egyet? :) Remélem, nem bánjátok, hogy ilyen hosszú poszt lett tele képekkel és remélem, átfogó képet sikerült adnom nektek. :)

17 megjegyzés:

  1. Tökéletesek a manik! Én is görgetni szoktam a keményebb párnákat. Sok múlik a nyomdalakkon meg a lemez mélységén is. Én még kísérletezek vele, nekem Moyra van, az elég kemény.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :*
      Igen, ezeknél nálam is csak a görgetés vált be. :) Szerintem is próbálgasd még, mert ha ráérzünk, akkor nagyon jó dolgok sikerülhetnek. :)

      Törlés
  2. Nekem a lila van,abból is kettő.Az egyik tesztre kaptam a másikat aliexpresszről rendeltem.Amit tesztre kaptam nagyon puha,sokkal jobb mint az alis.Én a többi nyomdázóval együtt tartom,nem vettem észre,hogy nagyon sérülékeny lenne a feje.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem meg is sérült az oldala azóta. :/ De nagyon jó, hogy a tiéd sértetlen maradt. :)

      Törlés
  3. Ráizgultam! :)
    A trükkös tippekért külön köszönet! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szívesen és remélem, be fognak válni. :)

      Törlés
  4. Én éppen várok rá, hogy megérkezzen BPS-ről.....Nagyon várom.... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jujj, de izgi!!!! Remélem, hamarosan megérkezik és akkor majd szuperül fog működni. :))

      Törlés
  5. Már én is kipróbáltam, szuperül működik. Furcsa volt, hogy kicsit keményebb, de abszolút bevált! :) Nekem a lila van meg amúgy :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye, hogy keményebb?! Nekem is meg kellett szoknom, főleg a MoYou taknyosa után, de aztán működött. :)

      Törlés
  6. Az én változatom jóval puhább, mint a LadyQueen-túl kapott, fekete, kétvégű nyomdapárnám, és egyelőre nulla sikerrel jártam vele. De nem adom még fel én sem. :) épp ma este gondoltam, hogy teszek vele egy újabb próbát.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hajrá, én szurkolok és remélem, majd olvashatok róla nálad! :)

      Törlés
  7. hú nagyon jó bejegyzést írtál, tetszett hogy ilyen részletesen bemutattad a nyomdázókat!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, hogy hasznosnak vélted. :)

      Törlés
  8. Szuper lett a manikűr és nagyon ügyes vagy! :) Sok ilyen párnám van már, köztük az eredeti is, jó kis találmány :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm!!! :*
      Igen, rólad tudtam, hogy megvan az eredeti is. :)

      Törlés
  9. Én eleinte nem boldogultam az átlátszó nyomdázóval, de két-három használat után nagyon megkedveltem. :D Nagyon csini ez a mandalás manikűr. :)

    VálaszTörlés